Een retraite in Nederland

VITAAL EN GEZOND WERKEN

Wat is een retraite?

Onder een retraite verstaat men in het algemeen een afzondering. Deze afzondering heeft als doel zelfonderzoek te doen. Dit zelfonderzoek kan natuurlijk allerlei doelen hebben. Het grootste voordeel (en waarom wij ook hebben gekozen onze diensten via deze werkwijze aan te bieden) is het feit dat je even helemaal weg bent uit je dagelijkse omgeving en patronen.

Dit draagt vaak enorm bij om tot inzichten te komen die jezelf tot voorheen niet voor mogelijk had gehouden. Doordat je echt even helemaal weg bent uit de dagelijkse sleur komt er enorm veel tijd vrij. Doordat op een retraite randzaken zoals verblijf, (het bereiden van) maaltijden, schoonmaken etc. vaak voor je worden geregeld heb je alle tijd voor jezelf en jouw doelen.

Waarom een retratie?

Zie een retraite echt als een investering in jezelf. Doordat je tot hele nieuwe inzichten komt die je daarna dagelijks met je mee draagt levert zoon week je gewoon heel veel op.

Is een retraite wat voor jou?

Omdat je ECHT met jezelf aan de slag gaat kan een retraite voor vrijwel iedereen een uitkomst bieden. Bedenk jezelf nou een goed, hoe vaak sta je nou echt even stil bij alles wat er om je heen gebeurt? Hoe vaak kijk je naar alles wat je hebt of nog wilt bereiken? Door dit van tijd tot tijd eens heel bewust te gaan doen kom je altijd terug met nieuwe inzichten die je in je dagelijkse praktijk kan toepassen.

Een retraite in Nederland of in het Buitenland?

De inhoud en de uitkomst van een retraite zijn hetzelfde, ongeacht de bestemming. Wel kan het natuurlijk heel goed dat jij dat gevoel van ”even er uit zijn” veel meer ervaart wanneer je lekker warm in de zon in Spanje zit, maar dit is natuurlijk heel persoonlijk. Doordat retraites in Nederland vaak op locaties zijn ver weg van grote steden omringd door natuur kan ook zeker dit voelen als even wat van thuis. Zo heeft ook Nederland een hoop moois te bieden waar wij zelf vaak niet eens bij stil staan.

Het voordeel aan een retraite in Nederland is dan ook dat je wellicht nog eens sneller terug gaat naar deze plek om stil te staan bij bijvoorbeeld de doelen die jij jezelf gesteld hebt.

Waarom een retraite met Vitaliteisreizen?

Je kan ten slotte ook even zelf er tussen uit gaan, toch? Deels is dit zeker waar, echter in de praktijk blijf je dan vaak erg vastzitten in je oude patronen. Vanuit vitaliteitsreizen hebben wij een programma ontwikkeld waar wij onze jarenlange ervaring in coaching en vitaliteitsreizen in hebben verwerkt. Hierdoor kan een optimaal resultaat worden behaald binnen afzienbare tijd. Dit resultaat geeft je handvatten mee om zelf toe te passen wanneer je weer thuis bent.

Ook kan je enorm veel leren van de andere deelnemers. Wat zijn hun uitdagingen? Hoe gaan zij hier mee om? En hoe kijken zij bijvoorbeeld tegen jouw uitdagingen aan? Onderling kan je ook zeker tot nieuwe inzichten komen. In de praktijk zien we vaak dat de deelnemers enorm veel aan elkaar hebben en ook vaak tot ver na het retraite nog onderling in contact blijven. Ook dit is waarom je kiest voor een retraite van Vitaliteitsreizen!

De type reizen die wij aanbieden

Zelfregie

Het programma ‘Vergroot je Zelfregie’ wordt georganiseerd op een unieke locatie in Nederland of Spanje. Een heerlijke omgeving om even afstand te nemen van de dagelijkse hectiek. Een plek waar je vanuit rust gaat bezinnen op wat nu echt belangrijk voor je is. Om individueel en in groepsverband bijzondere momenten te mogen ervaren.

Meer informatie…

Vitaal met pensioen

Het programma ‘Vitaal met Pensioen’ wordt georganiseerd op een unieke locatie in Nederland of Spanje op een plek waar je vanuit rust gaat bezinnen op je plannen voor jouw toekomst. Een heerlijke omgeving om even afstand te nemen van de dagelijkse hectiek. Om individueel en in groepsverband bijzondere momenten te mogen ervaren.

Meer informatie…

Jongerenreis

Het programma van Vergroot je Zelfregie op een unieke locatie in Nederland of Spanje waar je vanuit rust gaat bezinnen op je plannen voor jouw toekomst. Een heerlijke omgeving om even afstand te nemen van de dagelijkse hectiek. Om individueel en in groepsverband bijzondere momenten te mogen ervaren.

Meer informatie…